Vragen? Bel gerust naar 0484/915.114 of mail naar booksinboxes.eu[at]gmail.com

PC Sint-Jan-Baptist

Home/PC Sint-Jan-Baptist
PC Sint-Jan-Baptist 2019-05-25T16:04:07+01:00

PC St-Jan Baptist logoHet psychiatrisch centrum in Zelzate werd in 1864 door de Broeders van Liefde opgericht. Het centrum heeft zijn rijke traditie opgebouwd in de behandeling, begeleiding en verzorging van psychiatrische patiënten en van personen met een mentale handicap. Momenteel vinden ruim 400 patiënten en bewoners begeleiding en behandeling in het centrum.  In 2014 viert PC Sint-Jan-Baptist zijn 150e verjaardag.

Toen we met PC St-Jan-Baptist aan tafel zaten om hun houtwerkplaats in te schakelen in het LFL-BiB project, was de directie meteen erg enthoesiast. In die mate dat ze zelf 3 kastjes in de verschillende afdelingen van het centrum willen plaatsen, als therapeutisch project binnen de werking met de patiënten.

Je kastje wordt gemaakt in de houtwerkplaats, waar Jo Van Severen de zaken in goede banen leidt (correct is: vaktherapeut ergotherapie; ambachtelijk atelier). Jo werkt met een wisselende ploeg patiënten die – met aandacht voor de geleverde kwaliteit – op deze manier enkele nuttige vaardigheden verwerven. Op die manier steun je met de aankoop van een kastje iemand in zijn ontwikkeling en genezingsproces.

Bij PC Sint-Jan-Baptist worden 4 modellen gemaakt: groot of klein, hangend of staand.  Klik hier voor meer info over de modellen.

Kleuren

DSC04189 (Copy)Jo en zijn ploeg gebruiken de kleuren van Levis (volg de link om een idee te krijgen van de mogelijkheden, ook te zien op de foto hiernaast). Je kastje kan dus gemaakt worden in alle kleuren van de regenboog, vooropgesteld natuurlijk dat ze de kleur die je wilt in voorraad hebben. Vraag er naar op het moment dat je een eventuele bestelling doorgeeft.