Vragen? Bel gerust naar 0484/915.114 of mail naar booksinboxes.eu[at]gmail.com

Little Free Library in Zelzate

Home/Nieuws/Little Free Library in Zelzate

Little Free Library in Zelzate

Little Free Libraries zijn kleine kastjes die door prive-personen in de voortuin of aan de gevel gehangen worden, en met boeken worden gevuld. Die boeken mag je gewoon meenemen, op voorwaarde dat je er evenveel andere boeken voor in de plaats zet.

Het concept is afkomstig uit de Verenigde Staten en kent een groeiend succes. Wereldwijd zijn er al meer dan 16.000, en er komen er elke maand honderden bij. De meeste van die kastjes staan natuurlijk in de USA, maar ze beginnen nu ook aan hun opmars in andere landen, ook in Europa.

In België is Zelzate nu ook op de kar gesprongen. Half Augustus worden er niet minder dan 5 BiB-kastjes (afkorting voor de plaatselijke naamvariant “Books in Boxes”): aan het Gemeentehuis, aan het gemeentelijk zwembad, aan het OCMW (Zelzate-West), aan de bibliotheek, en in de voortuin van Chris Couck in de Wachtebekestraat, die het oorspronkelijk initiatief genomen heeft (daarin volop gesteund door Schepen van Cultuur Kristof Stevelinck, bibliothecaris Mario Tondeleir, en met de zegen van de Gemeentelijke Culturele Raad). De volgende 5 BiB’s worden met ingang van het nieuwe schooljaar aan de 5 scholen in Zelzate gehangen. De kastjes zullen gemaakt worden in het houtatelier van PC Sint-Jan-Baptist, ook in Zelzate.

Elke kleine BiB krijgt één of meer “stewards” die zich over dat kastje zullen ontfermen. Dat gaat over het initieel stockeren met boeken, het onderhoud van het kastje, en het lokaal promoten voor het gebruik ervan.

2016-02-24T20:58:18+01:00

Leave A Comment