Vragen? Bel gerust naar 0484/915.114 of mail naar booksinboxes.eu[at]gmail.com

6. Gewoon helpen

Home/Aan de slag/6. Gewoon helpen
6. Gewoon helpen 2017-08-10T18:12:55+01:00

Misschien heb je geen tijd om zelf aan een kastje te beginnen, of kan het gewoon praktisch niet (als je in een appartement woont is het wat omslachtiger dan wanneer je in een huis woont). Dat belet niet dat je toch in het LFL-BiB-verhaal betrokken kan worden, als volgt:


  • Zoek één of meer Stewards en bied je hulp aan

Een BiB-kastje kan maar leven en bloeien bij gratie van de mensen die er gebruik van maken. De kastjes moeten onderhouden worden, er moet promotie voor worden gemaakt, ze moeten van boeken worden voorzien, en er moet ook een beetje op de goede orde gelet worden (publiciteit, flyers edm horen er niet in thuis. Biedt de Steward aan om daar dagdagelijks bij te helpen, in de mate van het mogelijke en het wenselijke.

  • Wordt BiB-kastjes-sitter

BiB-kastjes-sitter (Copy)Stewards gaan ook op weekend en op vakantie, en wie ontfermt zich dan over het kastje? Vrienden, familie, buren, en symphatisanten zoals jij. De meeste kastjes zullen vermoedelijk meer dan één persoon hebben die zich ermee bezighoudt, en hoe meer er zijn, hoe beter voor het kastje.

  • Kan je financieel bijspringen?

Doe iemand een kastje cadeau, waarom niet? Als je iemand kent die graag wil meedoen maar daar het geld niet voor heeft, kan dit een leuk idee zijn. Wellicht kan je dan co-Steward worden ook, maar dat is niet absoluut noodzakelijk. Je kan ook gewoon bijspringen met een kleiner bedrag als dat beter uitkomt, door bv de kosten voor een mailing of een flyer voor jouw rekening te nemen. Of enkel de registratie wanneer iemand zelf een kastje gemaakt heeft?

  • Zorg voor boeken

Heb je boeken die op reis mogen? Haal ze van de zolder of uit de kelder, en biedt ze ergens aan om in een kastje gezet te worden. Vraag aan vrienden en familie of ze ook boeken hebben die ze niet meer nodig hebben, en zorg er voor dat deze hun weg naar een kastje vinden. Als er te veel boeken zijn, kan je helpen door daar een opslagplaats voor te vinden waar de Stewards kunnen uit putten op dagen dat ze het nodig hebben.

  • Stel je talenten en je infrastructuur ter beschikking

Ben je handig? Ben je goed uitgerust als doe-het-zelver? Heb je plaats om aan de slag te gaan? Dan kan je bv je atelier en je tijd ter beschikking stellen van iemand die net daarnaar op zoek is. Iemand die zelf voor hout, nagels, schroeven, lijm en verf kan zorgen (en voor het enthoesiasme en de goesting), en die enkel een wakend oog, een helpende hand, of een woordje uitleg nodig heeft. A match made in heaven, toch? Goedkoop en efficiënt aan de slag, samenwerken met mensen die dezelfde interesse delen… leuk voor iedereen.

[fblike layout=”standard” send=”true” action=”like” colorscheme=”light”]