Vragen? Bel gerust naar 0484/915.114 of mail naar booksinboxes.eu[at]gmail.com

#36497: Staatsbaan 117a, 3210 Lubbeek

Home/Provincie VLAAMS-BRABANT/#36497: Staatsbaan 117a, 3210 Lubbeek

#36497: Staatsbaan 117a, 3210 Lubbeek

Een tijdje geleden verscheen in het infoblad van onze gemeente een oproep die meteen onze aandacht trok. Men zocht peters/meters voor enkele boekentillen die men – verspreid over alle deelgemeenten – van plan was te plaatsen.
Zo ook dus in Lubbeek Sint-Bernard, tussen de kerk en de parochiezaal, vlakbij waar we wonen.
In dit stukje Lubbeek is het sociale leven met de jaren verloren gegaan met het verdwijnen van winkels, school, cafeetjes, jeugdbeweging, voetbalterreinen, … met het sluiten van de kerk en met het toenemen van het verkeer.
Voor ons is het plaatsen van deze boekentil een symbolische eerste stap in het terug laten heropleven van deze buurt. Geen gemakkelijke opdracht voor dit kleine kastje gezien de ligging langsheen een drukke gewestweg.
Maar nu, na enkele weken in gebruik te zijn, merken we toch dat er boeken gewisseld worden en er dus mensen langskomen. Hopelijk kunnen ze soms een praatje maken met andere passanten en zorgt het niet enkel voor leesplezier maar ook voor leuke ontmoetingen en gezellige praatjes.
Dat boeken op deze manier worden doorgegeven en niet in een boekenkast onder het stof komen te zitten of op een zolder een muffe geur krijgen, past bovendien ook helemaal in de huidige trend van hergebruiken in plaats van wegwerpen.
Wij zijn dus alvast overtuigd van de waarde van dit kastje. Hopelijk velen met ons…
Vanwege de meters van de boekentil van Lubbeek Sint-Bernard,
Chantal Borman en Ingrid Buelens.

2018-09-04T16:13:46+01:00